Sidor

torsdag 26 februari 2015

Frön

Idag har jag beställt fröer för årets odling i den blivande köksträdgården. Ekofrön från Runåbergs fröer. Vi skall anlägga ett förhoppningsvis enkelt system av odlingsbäddar där vi skall så grönsaker för husbehov. I och med att det är en äldre vall vi anlägger bäddarna på, får man välja hur detta skall göras. Inte direkt matjord eller vanlig trädgårdsjord vi talar om. Det är grovt, kompakt och ställvis lerigt. Att vi skall vända på hela skiten med traktor (glöm jordfräs här..), harva och sedan bygga upp bäddarna är på tok för mycket arbete i år. Så vi tänkte prova täckodling. Då skapar maskarna en fin jord tills nästa år med hjälp av den gödsel och det organiska material som vi lägger dit, medan vi sår "enkla" saker den här säsongen. Det är tanken, vi får väl se hur det går!

Det här är en variant på täckodling av potatis!

Här är en stök-bild från våren 2014 när det började bli grönt och fint på åkern. Framför den här gaveln, till vänster i bild, kommer troligtvis ett par av bäddarna ligga. En av våra färskvattenbrunnar ligger där, vilket är gött att ha vid vattning.
Fårskjulet som skymtas mot åkern till är rivet, det samlade vatten som har förstört täckpanelen på ladugården. Laga, laga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar